Френският президент Еманюел Макрон ще обяви  в Сорбоната предложенията си

...
Френският президент Еманюел Макрон ще обяви  в Сорбоната предложенията си
Коментари Харесай

Френският президент Еманюел Макрон ще представи предложенията си за реформи на ЕС

Френският президент Еманюел Макрон ще разгласи  в Сорбоната предложенията си за промени на Европейския съюз и еврозоната. Реализацията им обаче е под въпрос поради неналичието на сигурност към бъдещата ръководеща коалиция в Германия и триумфа на промените на вътрешния френски трудов пазар.

Речта на президента незабавно след изборите в Германия е деликатно премислен ход, както признават пред медиите източници от Елисейския замък. Според тях това е опит за индиректно въздействие на Париж при сформирането на бъдеща ръководеща коалиция след преизбирането на канцлера Меркел, само че в по-нестабилна позиция. 

Въпреки афишираното другарство и подготвеност за деяние за Европа пред френско-германската двойка стоят куп провокации на фона на европейските разделения, а първите реформистки ограничения на Макрон фрапантно смъкнаха рейтинга му. Ако през последните дни изследванията демонстрират леко повишаване на известността на френския президент, те в същото време свидетелстват за задълбочаване на разрива сред ръководещия хайлайф и масите. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР